Het project

De President wordt een echte blikvanger in het nieuwe Haagsche Kwartier. Aandacht voor de lichtinval en een heldere kleurstelling zorgen ervoor dat hij letterlijk zijn mannetje staat op de hoek van de Conradkade en de President Kennedylaan.

De President zal ruimte gaan bieden aan 133 vrije sector huurappartementen, 22 koopappartementen en 2 penthouses. De koopappartementen bevinden zich op de 9e tot en met de 15e verdieping en geven een ruim uitzicht over het gebied. De koopappartementen variëren in oppervlakte van circa 69 m2 tot 185 m2. De buitenruimtes variëren van 7,5 m2 tot 14 m2.

Op de bovenste verdieping worden twee zeer ruim opgezette penthouses gerealiseerd met een oppervlakte van circa 201 m2 en 220 m2, ieder voorzien van twee royale dakterrassen van 12 m2 tot 14 m2.

In de onderbouw is voor iedere woning een eigen parkeerplaats beschikbaar. Op de begane grond worden fietsenstallingen gerealiseerd. Naast de realisatie van De President zal ook de openbare buitenruimte onherkenbaar veranderen. Het Verhulstplein wordt omgetoverd tot een intiem, groen park: het Verhulstpark.

De voordelen van nieuwbouw
  • De voordelen van nieuwbouw
  • Parkeren en berging
  • Woningdossier
  • Duurzaamheid
  • Vereniging van Eigenaren

De voordelen van nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwappartement heeft vele voordelen. U bepaalt volledig zelf de inrichting en afwerking van uw appartement: een unieke kans om uw eigen woonwensen volledig te verwezenlijken. De eerste jaren is er nauwelijks onderhoud nodig aan uw nieuwe woning. Groot onderhoud wordt geregeld door de Vereniging van Eigenaren. Daarnaast worden de appartementen in De President uitstekend geïsoleerd met duurzame materialen. Dit zorgt ervoor dat de energiekosten laag blijven.

Door de relatief lage rentestand is het zeer aantrekkelijk om nu een huis te kopen. Vaak is dit veel voordeliger dan een vergelijkbare woning huren in de vrije sector. Ook is een appartement in De President een uitstekend beleggingsobject. Juist in Den Haag is er altijd behoefte aan hoogwaardige, tijdelijke woningen voor internationale professionals.

Den Haag zal, als regeringscentrum en centraal gelegen in de Randstad, altijd een aantrekkelijke woonplaats zijn. Bovendien is dit gedeelte van Den Haag altijd in trek wegens de gunstige ligging ten opzichte van voorzieningen en het strand. Dat is prettig als u hier wilt blijven wonen, maar ook goed om te weten indien u op termijn besluit het appartement te verkopen.

Parkeren en berging

In de onderbouw is voor iedere woning een eigen parkeerplaats beschikbaar. De parkeerplaatsen zijn via de lift te bereiken. Alle woningen hebben een inpandige berging conform de geldende normen. Tevens is er bij de parkeerplaatsen in de onderbouw een extra berging beschikbaar.

Op de begane grond worden eenvoudig te bereiken en afgesloten fietsenstallingen gerealiseerd. In het ontwerp is rekening gehouden met toegankelijkheid, veiligheid en voldoende (dag)licht.

Woningdossier

Wanneer u besluit een woning te kopen in De President, krijgt u een persoonlijk online woningdossier. Alle informatie over uw nieuwe woning vindt u terug in dit dossier: denk bijvoorbeeld aan plattegronden en technische omschrijvingen.

Uw kopersbegeleider onderhoudt contact met u via dit systeem, bijvoorbeeld voor het verzenden en aanpassen van tekeningen. Wanneer alles volledig naar wens is, kunt u alle opties digitaal ondertekenen en bestellen. Indien gewenst kan het woningdossier ook als leidraad dienen bij een persoonlijk gesprek met uw kopersbegeleider.

Na oplevering blijft uw persoonlijk woningdossier uw naslagwerk voor alle eerdere communicatie en documenten die betrekking hebben op de aankoop van uw nieuwe appartement.

Bekijk hier alvast de technische omschrijving.

Duurzaamheid

Bij de bouw van De President is er veel aandacht voor duurzaamheid in materiaalgebruik en energievoorziening. De President wordt gebouwd volgens het Bouwbesluit met een EPC van 0,4. Het volledige dak wordt voorzien van zonnepanelen die voor een deel van de energievoorziening zorgen.

Het ontwerp van De President is voorbereid op het gebruik van alternatieve energiebronnen. Tijdens de realisatie tracht Heembouw alsnog de duurzaamheid te optimaliseren.

Vereniging van Eigenaren

Wanneer u een appartement koopt, koopt u een deel van het gebouw. U bezit dan, zoals dat heet, een appartementsrecht. Samen met de andere eigenaren bent u eigenaar van het gebouw. Tezamen vormt u de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE zorgt onder meer voor onderhoud van het complex en reserveert tevens geld voor toekomstig groot onderhoud.

De onderste lagen en de andere trappenhuizen in de President zijn vrije sector huurappartementen. De eigenaar van deze appartementen is een gerenommeerd Nederlands pensioenfonds. Zij zullen samen met u en uw medebewoners het onderhoud en de exploitatie waarborgen.

Anders dan bij de aankoop van een reguliere woning, krijgt u bij de koop van een appartement te maken met een splitsingsakte en daarbij behorend splitsingsreglement. Hierin staat hoe het appartementencomplex is ingedeeld en wat de regels voor de VvE zijn. Ook staat hierin duidelijk omschreven welke ruimten gemeenschappelijk en welke ruimten privé zijn. Het volledige gebouw staat op eigen grond; u krijgt dus niet te maken met erfpachtconstructies.

Heeft u vragen over de splitsingsakte of over de op te richten Vereniging van Eigenaren? Stel deze gerust aan de makelaar.