Sloop van Verhulstplein begonnen

Aannemer Heembouw Wonen is onlangs gestart met de sloop van het voormalige kantoorpand aan het Verhulstplein. Hiermee zijn de werkzaamheden voor de komst van De President begonnen.

De eerste werkzaamheden die al zijn verricht vallen onder de voorsloop. Voorsloop houdt licht, inpandig sloopwerk in ter voorbereiding van het sloopproces, zodat dat te zijner tijd sneller kan worden uitgevoerd. Losse materialen worden per verdieping verwijderd, zoals vloerbedekkingen, lichte scheidingswanden en systeemplafonds. De constructie van het pand en de buitengevels blijven hierbij nog onaangetast. Het streven van de aannemer is om de voorsloop in juni af te ronden.

Aansluitend op de voorsloop, wordt asbestsanering gedaan. Hier is de aannemer al de nodige voorbereidingen voor aan het treffen. De asbestnadering gaat in twee delen worden uitgevoerd: binnen (gesloten gebouw) en buiten (gevelkozijnen). Na de asbestsanering volgt de leegsloop. Hierbij wordt het gebouw volledig leeg gehaald, totdat alleen nog de kale, betonnen constructie overblijft. Daarna zal de totaalsloop van het pand gaan geschieden.